Tyst minut för den dödade polismannen i Biskopsgården utanför Polishuset i Göteborg. Foto: Tommy Holl/TT

Polisen: ”Mest sannolika nu är att skjutningen inte var riktad mot polisen”

Uppdaterad
Publicerad

Den polisman som sköts till döds i Biskopsgården i går kväll föll troligtvis offer för en felskjutning. Det säger polisområdeschef Erik Nord till SVT.

– Det mest sannolika nu är att skjutningen inte var riktad mot polisen, säger han.

Just nu pågår en omfattande insats i jakten på den eller de gärningsmän som ligger bakom dödsskjutningen av en polisman i Biskopsgården på onsdagskvällen.

Ännu har ingen misstänkt gripits men enligt polisen arbetas det på ”bred front” med att följa upp spår, göra dörrknackningar, utföra tekniska undersökningar och analysera underrättelseuppgifter.

Polis död efter skottlossning i Biskopsgården

Samtidigt pågår en intensiv utredning av motivet till händelsen.

Enligt polisområdeschef Erik Nord tyder mycket i nuläget på att polismannen föll offer för en felskjutning.

– Skjutningar mellan kriminella nätverk har inträffat tidigare och det mest sannolika just nu är att skjutningen inte var riktad mot polisen. I det inledande skedet av utredningen undersöker vi flera olika alternativ men vi har just nu inga andra tydliga indikationer, säger Erik Nord och hänvisar till ett uttalande från kommenderingschef Teodor Smedius.

”Fel plats vid fel tillfälle”

Erik Nord betonar att det i nuläget är en spekulation.

– Man ska vara försiktig med att dra för långtgående slutsatser. Men det kan vara så att polismannen blev skjuten för att han var på fel plats vid fel tillfälle. Men det går inte att svara på på riktigt innan vi går längre in i utredningen, säger Erik Nord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polis död efter skottlossning i Biskopsgården

Mer i ämnet