Foto: Bildbyrån

Politiker och näringslivstoppar ger tummen upp för vinter-OS

Publicerad

Stefan Löfven, Cristina Stenbeck, Amanda Lind och Daniel Ek. Det är några av de namnkunniga politiker och näringslivstoppar som nu ställer sig bakom vinter-OS och Paralympics i Sverige.

Om en vecka vet vi om Sverige kommer blir värd för vinter-OS 2026 och Paralympics. Nu ställer sig flera tunga politiker och näringslivstoppar bakom Sverige som värdland för tävlingarna.

Det är Stockholms Handelskammare som lobbar i saken med ett pressmeddelande som undertecknats av en lång rad profiler, såsom statsminister Stefan Löfven (S), kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP), Anna König Jerlmyr (M), finansborgarråd i Stockholms stad, Irene Svenonius (M), ordförande i Region Stockholm och Sven-Erik Österberg, landshövding i Stockholms län.

Tunga näringslivstoppar

Flera företagsledare ställer sig också bakom uppmaningen till IOK (Internationella olympiska kommittén). Bland dem Spotifys Daniel Ek, H&M-topparna Stefan Persson och Karl-Johan Persson, Cristina Stenbeck och Investors Jacob Wallenberg.

– Vinterspelen kan stärka Stockholm och Sveriges attraktivitet och varumärke, öka intresset för idrottande bland unga, gynna besöksnäringen och samtidigt ha positiva effekter för handeln med omvärlden, säger Stockholms Handelskammares vd Andreas Hatzigeorgiou i pressmeddelandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer