Foto: SVT

Politikerveckans yngsta supporter? Här gör Wille, 11, tv-premiär

Uppdaterad
Publicerad

Han är bara elva år men ändå en av Almedalens mest engagerade besökare. Wille Öhgren älskar nyheter och politik och har varit stamgäst vid SVT:s Almedalsscen under veckan, i dag gjorde han plötsligt premiär framför kameran – och charmade publiken fullständigt.

Visbybon Wille Öhgren tycker att Almedalsveckan är en höjdpunkt på året och är här för fjärde gången.

– Jag gillar nyheter och politik så det här är ju båda. När det händer någon stor nyhetshändelse har jag åtta olika fönster på datorn, tre livesändningar samtidigt, jag älskar nyheter.

Almedalen 2017

Fotograferar partiledarna

Förutom att följa medierna har han även hunnit vara på en utställning om kärnbränslehantering och fotograferat nästan samtliga partiledare med sin systemkamera.

Foto: SVT

Det ligger ju nära till hands att tro att Wille ska jobba som fotograf eller kanske politiker i framtiden. Men han berättar att han har ungefär 200 drömjobb.

– Jag vill bli mycket, bland annat fotograf, journalist, börsmäklare, meteorolog, röjdykare inom försvaret, sändningsproducent och kamerakransoperatör.

”En jobbig fråga”

Det allra bästa på Almedalsveckan? – Att bli intervjuad på SVT:s scen. Ändå ledsnade han lite på programledare Cecilia Graldes frågor efter ett tag.

– Du ställer så svåra frågor, suckar han när programledaren frågar hur gammal han var när han började titta på nyheter.

Vad borde jag fråga då?

– Det vet jag inte men det där var en jobbig fråga, säger han och får stora applåder av Almedalspubliken när han går av scenen efter sin tv-debut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Almedalen 2017

Mer i ämnet