Se Miley Cyrus berätta vad hon pikas för av gudmodern Dolly Parton. Foto: Chris Pizzello/Jordan Strauss AP

Popstjärnan om relationen till Dolly Parton: ”Hon skickar fax”

Publicerad

Som 13-åring slog hon igenom som Hannah Montana. Nu är 27-åriga Miley Cyrus aktuell med ny musik. Hennes gudmor, ingen mindre än countrylegenden Dolly Parton, ger henne gärna råd i karriären. 

– Hon skickar fax till mig, säger Miley Cyrus.  

Miley Cyrus berättar att hon de senaste åren varit fulltecknad med turnéer och festivalspelningar och att hon därför inte haft tid att träffa sin gudmor, Dolly Parton, så mycket. 

– Hon gav mig en pik om att vi inte behöver en pandemi för att hålla oss isär – du har ändå inte kommit och besökt mig. Det kändes “ouch”, säger Miley Cyrus.

Material brann upp

Den nya plattan, “Plastic Hearts” blir hennes sjunde album. På Instagram skriver Miley Cyrus att skivan tagit över två år att färdigställa. Mitt i arbetet tvingades hon att börja om då hon i bränderna i Kalifornien 2018, förlorade sitt hus. Datorer med inspelad musik och anteckningar brann upp, skriver Miley Cyrus på Instagram inför det kommande skivsläppet.

Det nya albumet släpps den 27 november. 

Se hela intervjun med Miley Cyrus i Skavlan fredag 30 oktober klockan 21.00 eller på SVT Play. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.