Foto: Åsa Svennebäck / SVT

Potthål och BB året om – två heta ämnen i Karlskoga

Uppdaterad
Publicerad

Stängningen av Karlskoga BB och dåligt vägunderhåll dominerade när SVT Örebros valpatrull besökte Karlskoga under tisdagen.

När Karlskogaborna skulle lista de viktigaste valfrågorna hamnade vård och omsorg högt upp på listan för många. Inte minst valde många att lyfta fram stängningen av Karlskoga BB över sommaren som något de tyckte var dåligt.

– Det får en ju onekligen att undra vilken avdelning som står på tur att stängas ner nästa sommar, säger Karlskogabon Jan Nilsson.

Val 2018 Örebro

Marie-Louise Olsson fick en kronisk sjukdom redan som 20-åring på 70-talet. Hon har sett hur vården har förändrats under åren.

– Då när jag fick min diagnos gick det mycket lättare att få hjälp och kontakt med läkare. Å andra sidan var jag ju yngre så då kanske man tyckte att det var viktigare än idag när jag är pensionär. Idag finns det knappast läkare att få tag på på vårdcentralen.

Pensionen viktig – även för yngre

Flera personer SVT Örebro tar upp pension och tillvaron för pensionärer. Även Mimmi Åkesson som idag är 30 år.

– Man önskar ju att man ska få ha det bra rent ekonomiskt men också ha ett socialt liv där man kan få vara tillsammans med andra.

Mimmi Åkesson är bara 30 år men tänker redan på pensionen och om den kommer att räcka till. Foto: SVT

Maj-Britt Berg har upplevt hur knapert det kan bli när man drabbas av sjukdom som pensionär.

– Det finns högkostnadsskydd men det gäller inte när man är inlagd. Och sen är det mediciner och sjukresor på det. Det blir mycket pengar i slutänden när man lever på pension.

Dåligt vägunderlag

Sen var det det här med potthål och infrastruktur. Många vi pratar med i solgasset skräder inte orden när det gäller kommunens förmåga att hålla vägarna farbara.

Tommy Johansson och Bert Strömberg är besvikna på vägunderhållet. Foto: Åsa Svennebäck / SVT

– Det går an att hålla på och fixa här på torget mitt i stan, menar Tommy Johansson. Men åk ut en bit i bostadsområdena så är det stora hål och dåliga lagningar överallt.

Han får medhåll av Bert Strömberg.

– Potthålsgaranti finns det visserligen men när kommunen inte håller den så händer ju inget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Örebro

Mer i ämnet