Patrick Reslow. Foto: Henrik Montgomery/TT

Riksdagsman lämnar M för SD

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraterna kallade i dag till presskonferens. Orsaken var att man ville berätta att man värvat den skånske moderatpoltikern Patrick Reslow.

Det var inför ett stort pressuppbåd som Jimmie Åkesson (SD) framträdde i riksdagens presscenter för att berätta att Patrick Reslow, moderat riksdagsledamot sedan 2010, nu byter parti.

– Jag har nu begärt utträde ur moderaterna och begärt medlemskap i Sverigedemokraterna. Det är det parti som har svaren på de frågor som är viktiga för landet, och jag kommer att arbeta för Sverigedemokraterna inför valet 2018, sade Patrick Reslow.

Sverigedemokraterna berättade inte i förväg vad presskonferensen skulle handla om, annat än att det var ”något viktigt”.  SVT:s inrikespolitiske kommentator Mats Knutson menar att övergången inte är speciellt uppseendeväckande:

– Jimmie Åkesson vill visa att det finns ett missnöje bland borgerliga politiker. Men Reslow  en helt okänd politiker och därför är symbolvärdet inte särskilt stort. Att byta parti är inte ovanligt, så någon större PR-effekt kan nog Åkesson inte pressa fram ur detta.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.