Erik Almqvist (SD) beväpnar sig med järnrör Foto: Expressen

”Rädda” SD-män skrattar på ny film

Uppdaterad
Publicerad

En tidigare inte publicerad sekvens visar att de sverigedemokrater som filmades i Stockholm city en natt 2010 inte alls var rädda när de beväpnade sig med järnrör.

I det nya klippet som Expressen publicerat skrattar Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling åt att den berusade mannen säger sig komma från det kriminella gänget Original Gangsters (OG).

Detta trots att Ekeroth i flera intervjuer sagt att kände sig väldigt hotad av den berusade mannen som sa sig komma från OG och att de tog med sig järnrör för att försvara sig om de skulle bli förföljda.

Ekeroths kommentar

På fredagen kommenterade Kent Ekeroth det nya klippet. Han hävdar att han visst kände sig hotad i samband med gatubråket.

– När situationen är avklingad kan man bli väldigt lättad och verka avslappnad men det var fortfarande så att det var någon som försökte anfalla med och sa att han kommer ifrån OG så det är klart att jag var orolig över det, säger Kent Ekeroth.

Ekeroth menar att det nya klippet saknar relevans för att han skulle ha varit rädd efter som orden fälldes efter det ”att incidenten med den aggressive grova kriminella var överspelad”. Alltså att han inte längre skulle vara rädd efter att situationen var över och därför kunde skratta åt hotet.

Tagit time-out

Efter den uppmärksammade filmen publicerats har Almqvist avgått som ekonomisk-politisk talesman. Kent Ekeroth tagit time-out som rättspolitisk talesman men anser inte att han nödvändigtvis ska lämna sina politiska positioner.

– Nej det är en diskussion som jag får ta med partiet men som Jimmie Åkesson själv sa så har jag inte gjort något fel rent politiskt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SD-ledare avgår efter skandalfilm

Mer i ämnet