Jens Holm (V), Lars Tysklind (L), och Pernilla Gunther (KD). Foto: TT

Reaktioner på SVT:s avslöjande: ”Det är helt orimligt”

Publicerad

Under året som gått har Näringsdepartementet köpt in språkhjälp för närmare 400.000 kronor till landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S), har SVT Nyheter kunnat avslöja. Såhär reagerar tre politiker på uppgifterna.

Lars Tysklind (L), landsbygdspolitisk talesperson:

– Min utgångspunkt är att vi har olika bakgrund när vi kommer in i politiken, det gäller både statsråd och riksdagsledamöter, och naturligtvis så måste vi kunna få det stöd som krävs för att kunna göra våra uppgifter och våra uppdrag.

Jens Holm (V) miljöpolitisk talesperson:

– Först tänkte jag att vad bra att han lär sig engelska, men sen studsade jag till inför summan. Nästan en halv miljon kronor på ett år, det är inte rimligt. Det är alldeles för mycket pengar.

Pernilla Gunther (KD), näringspolitisk talesperson:

– Jag tycker att det låter som väldigt mycket pengar. Antingen så är det väldigt många lektioner, eller så är det någon ny pedagogik som man vill testa på politiker, men mycket pengar är det. En minister har ju tillgång till sitt departement och där finns det ju förmodligen språkkunskaper och annan hjälp för att göra talepunkter. Det är ju deras uppgift i hans stab. Så jag har lite svårt att förstå vad som behövs extra.

Hur rimligt är det då?

– Det är helt orimligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.