Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
På frågan om hur länge Vänsterpartiet kommer vänta med att väcka misstroende mot Stefan Löfven svarar Sjöstedt att partiet inväntar ett svar från statsministern. Foto: SVT/TT

Sjöstedt: ”Vänsterpartiets hållning ligger fast”

Uppdaterad
Publicerad

En majoritet i LO-styrelsen säger nej till las-förslaget. Förhandlingarna har därmed kraschat igen. Jonas Sjöstedt (v) fortsätter sätta press på Stefan Löfven och säger att Vänsterpartiets hållning ligger fast.

”Vänsterpartiets hållning ligger fast. Vi kommer inte att tolerera att Löfven sitter kvar som statsminister om regeringen går vidare med att göra LAS-utredningens förslag till lag, skriver Jonas Sjöstedt (V) på Twitter.

TT: Hur står Vänsterpartiet vid det tidigare hotet om att väcka misstroende om regeringen gör lag av las-utredningens förslag?

— Statsministern kan lösa det här genom att dra tillbaka alla tankar om att genomföra lagstiftning om utredningen. Men om regering går vidare med förslaget står vi fast vid att han inte kan vara kvar som statsminister, säger Jonas Sjöstedt.

På frågan om hur länge Vänsterpartiet kommer vänta med att väcka misstroende mot Stefan Löfven svarar Sjöstedt att partiet inväntar ett svar från statsministern.

— Nu väntar vi på Löfvens svar, som är det som avgör helt hur vi kommer att agera framöver. Om de drar tillbaka att göra lag av las-utredningens förslag så kan han sitta kvar. Nu avgörs det här av hur Löfven ställer sig. Ska han gå till historien som statsministern som slår sönder den svenska anställningstryggheten?

S: ”Analyserar läget”

Statsminister Stefan Löfven kommenterar dagens besked i ett skriftligt uttalande till SVT.

”Regeringens utgångspunkt är att en förändring av anställningsskydd och omställning måste upprätthålla en grundläggande balans mellan parterna samt ha stöd från alla delar av arbetsmarknaden. Regeringen har nu tagit del av parternas besked och kommer nu att analysera läget”.

L: ”Anpassade efter dagens arbetsmarknad”

Liberalernas partiledare Nyamko skriver i ett mejl till SVT att hon beklagar att LO sagt nej till förslaget som låg på bordet.

- Även om parterna inte kommit överens så kommer arbetsrätten nu att moderniseras – för det finns en bred majoritet i riksdagen. Det är avgörande för att sänka trösklarna så att små företag vågar anställa och så att unga och utrikes födda kommer in på arbetsmarknaden, skriver hon och fortsätter:

Martin Ådahl, Centerpartiets arbetsmarknadspolitiske talesperson säger att Centerpartiet kommer att se till att reformen kommer på plats.

– Vi har ett avtal med regeringen och en mycket gedigen utredning som ska genomföras.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Majoritet säger nej till LAS-förslaget Foto: TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer