Reinfeldt sågar Löfvens utspel

Publicerad

Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) kommenterar nu Socialdemokraternas öppning till samarbete över blockgränserna.

Stefan Löfven möttes med kalla handen av Annie Lööf (C) och Jan Björklund (FP). Nu kommenterar också statsminister Fredrik Reinfeldt (M) och Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt försöket att bryta upp blockpolitiken. Men inte heller nu möts Löfvens initiativ med positiva tongångar.

”Inte verklighetsförankrat”

– Löfvens förslag är inte verklighetsförankrat, det finns ingen grund för en Socialdemokratisk minoritetsregering, säger Fredrik Reinfeldt (M).

Enligt Fredrik Reinfeldt drömmer Socialdemokraterna om en svunnen tid. Med 30% i opinionsundersökningarna kommer Socialdemokraterna få mycket svårt att driva sin politik.

– Det enda vi kommer att veta är att Socialdemokraternas valmanifest inte kommer att ha någon som helst betydelse för vilken politik deras regering kommer att föra, menar Fredrik Reinfeldt (M).

Reinfeldt ser heller inga möjligheter till en storkoalition där Moderaterna och Socialdemokraterna tillsammans skulle bilda regering.

V hoppas på fortsatt samarbete

Jonas Sjöstedt och Vänsterpartiet vill fortfarande ingå i en rödgrön regering efter valet, även om Socialdemokraterna enbart pekar ut Miljöpartiet som en ”naturlig samarbetspartner”.

– Vi är förutsättningen att få igenom det som Socialdemokraterna och Miljöpartiet vill, vill man stänga kärnkraftverk gör man inte det med Jan Björklund. Vill man ha starkare arbetsrätt, så får man inte det med Annie Lööf, och hur ska vi ska vi komma ifrån privatiseringarna tillsammans med de partier som skapat dem, säger Jonas Sjöstedt (V).

Hur fler partiledare ser på Löfvens utspel, kan du läsa om här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valet 2014

Mer i ämnet