Foto: Scanpix

Reinfeldt lovar inte mer sänkt skatt

Uppdaterad
Publicerad
Statsminister Fredrik Reinfeldt vill inte gå till val 2014 på löften om fler skattesänkningar, de resurser för satsningar som kan finnas bör läggas på skolan.

Jag vill inte lova något som jag inte kan leverera, sade han på en pressträff i riksdagen i dag.

– Det enda riktigt säkra löfte jag kan ställa ut är att jag lovar att vi ska ha ordning i de offentliga finanserna, säger Reinfeldt.

Reinfeldts bedömning är att det inte finns budgetutrymme för fler sänkta skatter, även om han betonar att han inte stämt av det med sina allianskollegor. Däremot kommer oppositionens krav på höjda skatter att behöva pareras.

– Detta betyder att Socialdemokraterna inte kan gå in i valrörelsen och säga att det handlar om skattesänkningar mot välfärden. Nu försvinner det argumentet, säger SVT:s inrikespolitiska kommentator Margit Silberstein.

Att det skulle handla om att regeringen tagit åt sig av kritiken tror inte Margit Silberstein.

– Nej, jag tror inte det. Jag tror att det är ett taktiskt drag från regeringens sida. De står dem ändå fritt att göra som de vill om de vinner valet, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer