Foto: TT/Faksimil

Rickard Söderberg drabbas av like-blockering på Facebook efter kärleksfest i radio

Uppdaterad
Publicerad

Rickard Söderberg hyllades efter sitt sommarprat, något som fick oväntade konsekvenser för ”Gaytenoren”. För att visa sin uppskattning svarade han sina tiotusentals fans på Facebook tillbaka med likes – vilket ledde till att en anti-spamfunktion på sidan blockerade honom från att gilla ytterligare.

Efter att operasångaren Rickard Söderberg sommarpratade i P1 under lördagen fick han en uppsjö med uppmuntrande kommentarer på sociala medier, någon han satte igång med att bemöta med likes, likes och åter likes.

Spam- och malware-programvara hindrar användare på Facebook från att gilla mer än ett visst antal under en kortare tid, något som hindrade tenoren från att tacka alla de som skrivit till honom.

– Jag tror bara jag var lite ivrig att gilla allt fint som alla hade skrivit. Efter en stund meddelade Facebook att jag var blockad för de tyckte jag spammade. Och det gjorde jag kanske – fast med hjärtan, säger Rickard Söderberg till SVT Nyheter.

Läs mer: ”Rickard Söderberg om sin tid på högstadiet och mobbningen”

”Ironin när jag har ett sommarprat som handlar om att vara snälla mot varandra, och jag vill vara snäll och likea alla som har skrivit så snälla saker – och Facebook har blockerat mej från att likea, för de tyckte jag likeade för mycket. Haha”, skrev han sedan på sin Facebooksida.

Han tillägger dock att trots att like-funktionen tillfälligt stängdes av, så läser han alla kommentarer, och att hans ”hjärta bultar av lycka”.

Men efter ett dygn var det fritt fram att gilla igen, Rickard Söderberg låter hälsa att han nu ska göra ett nytt försök att gilla alla som skriver till honom:

– Nu ska här bannemej gillas allt underbart som människor skriver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.