Foto: TT

Romson i tårar: ”Fruktansvärda beslut”

Uppdaterad
Publicerad

Att detta har varit ett svårt beslut kantat av många känslor blev tydligt när vice statsminister Åsa Romson förklarade att beslutet har föregåtts av tuffa interna debatter i Miljöpartiet.

Romsons röst brast när hon med tårar i ögonen berättade att detta var ett smärtsamt, men nödvändigt beslut. 

– Jag ska vara helt ärlig. Vi har den senaste tiden haft ett antal svåra debatter kring verklighetsbilden. De senaste veckorna har jag blivit helt övertygad om att detta är det bästa sättet att hjälpa mina miljöpartistiska kommunalråd, att faktiskt göra något.

#flykt

Efter presskonferensen kallade Romson förslagen för ”fruktansvärda”.

– Det här är fruktansvärda beslut, sade Romson till TT.

Flyktingvänlig profil

Hon pekar på att förslagen kommer att göra det osäkrare för enskilda flyktingar, att många färre kan räkna med familjeåterförening och permanenta uppehållstillstånd.

På frågan varför MP, som profilerat sig som Sveriges mest flyktingvänliga parti, inte lämnar regeringen om besluten är så fruktansvärda, svarar hon:

– Då hade det kunnat fattas ännu mer fruktansvärda beslut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#flykt

Mer i ämnet