• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Renoveringen inleds januari 2019 och ska vara klar sommaren 2021, enligt Statens fastighetsverk. Foto: TT

Rosenbad renoveras – regeringen måste flytta

Regeringens huvudsäte i Stockholm, Rosenbad, behöver renoveras. Statens fastighetsverk, som förvaltar statens egendom, kommer att sköta uppdraget och inleder arbetet under januari 2019, enligt ett pressmeddelande.

Renoveringen ska vara klar sommaren 2021. Under två år flyttas verksamheten till andra lokaler i regeringskvarteren i Stockholm.

Anledningen är att det finns ett ”stort behov” av att modernisera Rosenbads klimatanläggning och tekniska installationer, enligt fastighetsverket. Renoveringen ska också förbättra tillgängligheten, logistiken och ytskiktet på huset.

”Hög tid att renovera”

I Rosenbad har statsministern sitt tjänsterum. Där sitter också statsrådsberedningen och delar av justitiedepartementet, och det är där regeringen sammanträder.

”Eftersom Rosenbad inte har renoverats på närmare 35 år är det hög tid”, säger Peter Wallin, fastighetschef vid Statens fastighetsverk, i pressmeddelandet och förklarar att renoveringen ska göras med ett perspektiv på 20–30 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer