S-profiler oeniga om ensamkommande

Publicerad

Frågan om regeringen ska göra ett undantag för att låta ensamkommande stanna i Sverige splittrar Socialdemokraterna. I SVT:s Agenda möttes två socialdemokratiska chefredaktörer med helt olika syn i frågan.

Karin Pettersson, politisk chefredaktör på Aftonbladet menar att partiet borde ändra sig i frågan och låta de ensamkommande som kom 2015 stanna, även de som fyllt 18 under tiden de väntat på besked om uppehållstillstånd.

– Om de har hamnat i kläm i våra system, dessutom är Afghanistan ett livsfarligt land att åka tillbaka till, då tycker jag att vi borde göra ett undantag.

Widar Andersson, politisk chefredaktör på Folkbladet tycker istället att regeringen ska hålla fast vid sin rådande linje.

– Nu har vi en rättssäker asylprövning på plats, jag blir orolig när det kommer politiska inkliv från olika håll att vi ska få en återgång till den här godtyckespolitiken som var förut.

Ytterligare tvärvändningar när det gäller migrationspolitiken skulle vara olyckligt enligt Widar Andersson.

– Det skulle tära så starkt på förtroendet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Agenda

Mer i ämnet