På Richards Jomshofs blogg citeras Oscar Wilde med ”Vi ligger alla i rännstenen, men somliga av oss tittar på stjärnorna.” Foto: Skärmdump

Så bloggar SD:s nya partitoppar

Publicerad

Richard Jomshof har en blogg där han bland annat tar upp nyheten att polisen beställt en specialdesignad slöja till kvinnliga poliser som är muslimer.

I ett långt blogginlägg uttrycker Jomshof sin åsikt att polisuniformer inte bör innehålla symboler som “uppmanar till religiös underkastelse” – särskilt sådana som “delar upp kvinnor och män”.

Richard Jomshof är medievan som redaktör för partiets tidning SD-Kuriren, och har bland annat framfört en idé om att spela in alla intervjuer som partiets företrädare ger till media. Detta för att kunna lägga ut dem på en särskild sajt om journalister enligt SD inte ger en korrekt bild utifrån intervjumaterialet.

Diskuterar ideologier

På Twitter för Richard Jomshof livliga diskussioner om sådana ämnen som man vanligtvis förknippar med SD:s politik. Han refererar exempelvis till kurslitteratur vid Lunds universitet i diskussioner kring om huruvida religioner är ideologier, och skriver att även katolicismen innehåller “hokus pokus” i en jämförelse med islam, och tillägger: “Själv håller jag mig till vetenskapen.”

Men Richard Jomshof har refererat till att människor kan tillhöra olika raser, trots att vetenskapen säger det motsatta. Enligt Sydsvenskan har han sagt att ”Alla muslimer tillhör ju inte samma ras”.

Bloggen ”Kryssa Svenne”

Även Sven-Olof Sällström har en egen blogg med titeln “Kryssa Svenne”, men där finns bara två blogginlägg. Det ena har rubriken “Ge oss Sverige tillbaka!” och är publicerat innan EU-valet 2009 – och uppmanar till att rösta på SD. Det andra inlägget handlar om varför han valt att kandidera för Sverigedemokraterna och refererar bland annat till vilket land hans egen son bör få växa upp i, vars mamma talar ryska enligt Sällström. Det är sedan ett långt upprop mot vad sällström kallar “mördarregimer” (där han räknar in “nazismen, kommunismen och islamismen”).

Romney-anhängare

På Twitter är Sällström inte heller särskilt aktiv även om där finns inlägg med en eller några dagars mellanrum under den senaste tiden. Man får veta att han är Romney-anhängare, att han använt ordet “ras” i en motion i riksdagen om att IFAU bör få registrera känsliga personuppgifter “såsom filosofisk övertygelse och sexualliv” och att han inte hyser något större förtroende för svenska medier. En tweet lyder: “Regeringen tillsätter viktig utredning om diskriminering av män. Bra så! Tillsätt en om diskriminering av svenskar på samma gång”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SD-ledare avgår efter skandalfilm

Mer i ämnet