Livsmedelsverket har analyserat 102 risprodukter och mätt halter av arsenik i produkterna. Här är de olika riskakor som testades och mängden oorganisk arsenik.
- Urtekram: Quinoagaletter eko: 322 mikrogram/kg
- DK Gamle Mölle: Riskager med havsalt: 187 mikrogram/kg
- Friggs: Riskakor, ekologiska osaltade: 182 mikrogram/kg
- Garant: Riskakor lättsaltade 157 mikrogram/kg
- Ica: basic Riskakor: 143 mikrogram/kg
- Coop: Riskakor naturella 139 mikrogram/kg
- Ica I love eco: Riskakor lättsaltade: 122 mikrogram/kg
- Änglamark: Riskakor med havssalt 122 mikrogram/kg
- Ica: Riskakor gräddfil och lök: 110 mikrogram/kg
- Snacky cracky: Rice cakes cheese 102 mikrogram/kg
- Hipp: Riskakor 8 mån: 86 mikrogram/kg
Mätosäkerheten i analysresultaten är cirka +/- 30 procent.
De 102 produkterna inkluderade 63 ris (basmati, jasmin, långkornigt, rundkornigt, fullkorn), 11 riskakor, 9 färska risgrötar, 6 frukostflingor, 5 risdrycker, 4 glutenfria bröd, 3 nudlar och 1 glutenfri pasta. Bland produkterna finns både märken från de stora livsmedelskedjorna och mindre vanliga märken samt även ekologiska produkter.