Hör komikern Anders ”Ankan” Johanssons reaktion när terapeuten ville bli servad med kaffe. Foto: SVT/Sverige!

Så övar sig hyllade komikern Anders ”Ankan” Johansson på att bli en nej-sägare

Publicerad

Att säga ja till allt för att bli omtyckt kan lätt bli för mycket. Det har komikern Anders “Ankan” Johansson fått uppleva.  Under terapin tog hans terapeut till ett knep för att uppmärksamma honom på hans svårigheter med att säga nej.  

Vid första terapitillfället blev Anders Johansson ombedd att hämta en kopp kaffe till terapeuten. “Absolut” svarade Anders och reste sig – men terapeuten stoppade honom. 

– Nej för helvete, sa han. Du betalar 1 200 spänn för att sitta här. Du ska inte hämta något kaffe åt mig, berättar komikern i SVT:s program Sverige!

Skriver listor för att öva

I 20 år har Anders “Ankan” Johansson varit verksam som komiker och hörts och synts i radio och tv. Men rädslan för att inte bli omtyckt finns där och genom att skriva listor övar han sig på att säga nej. 

– Jag måste anstränga mig och dra gränser. Det håller jag på med varje dag. Skriver ned saker jag måste ta ställning till. 

Se hela intervjun med Anders ”Ankan” Johansson i Sverige! i SVT1 lördag 27 mars klockan 19.00 eller på SVT Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.