Tommy Edenholm (KV), Ronny Löfquist (S), Lisa Mogren (V) och Bengt-Åke Torhall (L) Foto: SVT

Så ska Hylte styras – här är koalitionen som bildar majoritet

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart vilka som ska styra i Hylte kommun de kommande fyra åren. Det blir en fortsättning av koalitionen Framtid Hylte, om än i en ny konstellation bestående av fyra partier.

På tisdagen röstade Sveriges riksdag ned Stefan Löfven (S) som statsminister. I en annan del av landet presenterade den nuvarande kommunstyrelseordföranden Ronny Löfquist (S) det framtida styret för Hylte kommun.

– Det hade varit olyckligt för kommunen att ha två minoriteter. Det här är det bästa för kommunen, säger Ronny Löfquist (S) på måndagens presskonferens.

Val 2018 – #dinröst

Till skillnad från politiken på riksplanet, där båda de traditionella blocken, talat om vikten av blocköverskridande samtal och samarbete, är det i Hylte inte bara prat, utan verklighet.

För koalitionen Framtid Hylte är just ett blocköverskridande samarbete, där partier från båda blocken har gått ihop och bildat majoritet för att regera kommunen.

Flest mandat

Koalitionen består nämligen av Socialdemokraterna, som överlägset största parti med sina 16 mandat, samt Liberalerna, Vänsterpartiet och Kommunens väl med två mandat vardera.

Tillsammans besitter alltså koalitionen 22 av kommunens 41 mandat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet