Sahlin möblerar om i partitoppen

Publicerad

Den nya partiledaren Mona Sahlin möblerar om i den socialdemokratiska ledningen. En av Göran Perssons närmaste rådgivare får nu lämna sitt uppdrag, uppger SVT:s Rapport.

Det är Jan Larsson som efter valneder- laget varit riksdagsgruppsekreterare, ledamot i partiets innersta cirkel VU och i partistyrelsen som tvingas sluta, erfar Rapport.

Även Sten Olsson, Pär Nuders närmaste man i finansdepartementet, kommer att lämna den socialdemokratiska riksdags- gruppen. Däremot väntas Mona Sahlin behålla Nuder som ekonomisk talesman.

Sahlin bad Larsson sluta
-Det är för mig naturligt att när det kommer en ny ledare ställa min plats till förfogande, säger Jan Larsson i en kommentar till Rapport.

Men i verkligheten har Mona Sahlin bett honom sluta, erfar Rapport.

Jan Larsson har varit en av Göran Perssons allra närmaste rådgivare och har jobbat åt honom i tolv år, de senaste två åren som statssekreterare.

Blev känd som ”spin doctor”
Han blev känd som en av Sveriges få framgångsrika så kallade spin doctors, en medierådgivare med förmåga att påverka opinionen.

Han anses till exempel ligga bakom Göran Perssons förvandling från ”buffel-Persson” till ”mys-Persson” genom att se till att han ställde upp i positiva TV-sammanhang.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer