Sara missade sin sons läkarbesök när posten uteblev

Publicerad

Sara Nilsson Mohammadi bor i centrala Malmö och är en av alla tittare som vittnar om stora problem med den svenska posthanteringen. – Posten kommer försent, den kommer inte fram alls och vi får post som inte ska till oss, säger hon till SVT Nyheter.

Saras son skulle till en specialist för att undersöka ögonen. Men något läkarbesök blev det inte.

– Vi missade tiden eftersom kallelsen kom alldeles försent, berättar hon.

Det är bara ett exempel på hur Sara och hennes familj drabbats av poststrulet som SVT Nyheter rapporterat om.

Tidigare var Sara politiskt engagerad och satt i en nämnd. Ett uppdrag med många viktiga möten.

– Ibland fick jag möteshandlingarna först efter att mötet varit. Vid ett tillfälle var det sekretessbelagda handlingar som bara försvann. Det är allvarligt, säger Sara och berättar hur hon emellanåt dök upp på möten då hennes politiska kollegor satt med handlingar som hon inte vetat om.

Fick andras brev

Tidigare hade hon dessutom problem med brev som inte alls var adresserade till Sara men som ändå hamnade i hennes brevlåda.

– Det var ett företags räkningar som skickades hem till oss så jag skickade tillbaka dem, säger Sara.

Hon brukar titta på poststämpeln och noterar att det ibland tar tre veckor för posten att komma fram. Hon har klagat på Postnord flera gånger men trots det har strulet fortsatt. Nu orkar hon inte klaga längre.

– Jag litar inte längre på att jag får all post som är adresserad till mig och tänker nog efter en eller två gånger innan jag skickar något viktigt, säger Sara som tycker poststrulet är oacceptabelt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Poststrulet

Mer i ämnet