Flera avgångar påverkas när piloterna på SAS strejkar. Foto: Henrik Montgomery/TT

SAS ställer in fler avgångar – 54 000 resenärer drabbas

Uppdaterad
Publicerad

Pilotstrejken fortsätter och nu ställs ännu fler av SAS avgångar in. Det skriver SAS i ett pressmeddelande.

54 000 passagerare drabbas när SAS ställer in avgångar under torsdagseftermiddagen. I ett pressmeddelande meddelar SAS att 429 avgångar ställs in, utöver de 280 avgångar som man redan meddelat om.

”Inte nära en lösning”

Totalt ställs alltså 709 flyg på grund av pilotstrejken, då det inte framkommit något nytt i förhandlingarna mellan parterna, som befinner sig i Oslo med medlare. Förhandlingarna fortsatte även under natten.

Pilotstrejk på SAS

– Det återstår mycket och vi är inte nära en lösning. Det rör på sig mellan parterna, men avståndet är fortfarande betydligt, säger riksmäklaren Mats Wilhelm Ruland, som håller i förhandlingarna, enligt norska VG.

SAS beklagar

”Vi beklagar djupt att våra kunder drabbas av den pågående pilotstrejken, som leder till förseningar och inställda flyg”, skriver SAS i ett pressmeddelande.

Här finns information om SAS av- och ombokningsregler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pilotstrejk på SAS

Mer i ämnet