Mattias Karlsson – Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen Foto: TT

”SD kan bli ett statsbärande regeringsparti”

Uppdaterad
Publicerad

– SD kan bli ett statsbärande regeringsparti, sade Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen Mattias Karlsson när partiets landsdagar började på fredagsförmiddagen.

Karlsson raljerade över de bedömare som påpekat att det kan vara ett problem för partiet att andra riksdagspartier nu också förespråkar en hårdare invandringspolitik.

– Det är samma personer som sa att vi inte skulle komma in i riksdagen och som sade att Brexit var omöjligt och att Donald Trump inte skulle kunna bli president.

Sverigedemokraternas landsdagar 2017

”Det är falska locktoner”

Han beskrev Socialdemokraternas och Moderaternas nya invandringspolitik som en retorisk omvändelse under galgen, utan verklig innebörd.

– Hur ska de kunna få igenom sin politik med hjälp av Miljöpartiet eller Centerpartiet? Det är falska locktoner, sade Karlsson

Dagen inleddes med en videofilm med bilder på brinnande bilar i förorter och Jimmie Åkessons röst som säger: ”massinvandringen fortsätter, men det är ingen annan än än vi som vågar säga det”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sverigedemokraternas landsdagar 2017

Mer i ämnet