Skärmdump från Kent Ekeroths blogg.

Ekeroth: Jag ger inga order

Uppdaterad
Publicerad

Kent Ekeroth kommenterar avslöjandet kring hans mejlkontakter med Avpixlat och förnekar att han skulle ha inflytande över sajtens innehåll.

Ekeroth förnekar att han styr på något sätt över innehållet på sajten Avpixlat.

– Jag ger inga order. Jag har en dialog med dem, säger Ekeroth till TT.

Det är känt sen tidigare att riksdagsledamoten hjälper Avpixlat att samla in donationer. Ekeroth vidhåller att den huvudsakliga kontakt han har med redaktionen gäller pengarna.

– Det är klart att jag har åsikter om sajten när de skriver dumheter. De har gjort övertramp ibland, det tycker jag också. Men jag har aldrig publicerat något på sajten, jag har inte inloggning där.

Kommer med nyhetstips

Kent Ekeroth säger att de omskrivna mejlen handlar om åsikter han framför för att göra sajten bättre

– Avpixlat baseras på nyhetstips från folk som mejlar in eller skickar in på newsdesken som de sedan lägger upp. Jag kan också komma med sådana tips så klart, Men i slutändan är det de som väljer om de ska lägga upp dem eller inte, säger han till TT.

Riksdagsledamoten har också kommenterat avslöjandet i dag på sin blogg.

Där försvarar han Avpixlat och menar att det inte är en rasistisk sajt.

Hoppas Avpixlat tar steget upp

”Gammelmedias försökt att attackera alternativ media är igång.

De kallar Avpixlat för en rad saker; rasistisk, hatsajt, främlingsfientlig, navet för hat etc. Allt som har blivit skrivet på Avpixlat har såklart inte varit bra (vilket kan sägas om precis alla tidningar i Sverige).

Jag hoppas Avpixlat kan ta steget upp och bli bättre på alla plan. För att ny media behövs råder det inga tvivel om.”

Han skriver vidare att anledningen till att Avpixlat behövs är annan medias hantering av flykting- och invandrarfrågan.

”Hatsajten Aftonbladet”

Även Sverigedemokraternas partisekreterare och gruppledare i riksdagen Björn Söder reagerar på nätet över Avpixlat-avslöjandet, och skriver upprört på sin Facebook-sida:

”Hatsajten Aftonbladet låter idag extremister fritt få stå och kommentera och recensera SD. Skrämmande! Usch!”

Han syftar på kolumnisten Lena Mellins krönika i Aftonbladet om att Åkesson borde sparka Ekeroth.

”Tror ärligt talat slaskjournalisterna att de ska kunna styra ett partis agenda?”

Locket på hos Åkesson

Men Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson tänker inte svara på frågor om SD-riksdagsledamoten Kent Ekeroths mejl till sajten Axpixlat, meddelar hans pressekreterare Linus Bylund till SVT.

– Jimmie Åkesson kommer inte att kommentera det här men det är möjligt att representanter för partiet kommer att kommentera frågan. Men vi förstår inte hur det här är någon nyhet eller något som går emot vad vi sagt tidigare.

  • Avpixlat är en sajt som publicerar artiklar, insändare och krönikor, ofta med koppling till invandring.
  • De beskriver själva sajten som ”Sverigevänlig” och ger ofta utrymme för rasistiska och högerextrema åsikter, framför allt i de omodererade kommentarsfälten.
  • ”Vi vill fylla det med politisk styrning skapade medievakuum där Sverige i den fria demokratiska världen intar en vanhedrande särställning. Vi vill vara en nagel i ögat på PK-etablissemangets journalister och politiker, och verka som en stark opinionsbildande kraft för ett bättre Sverige som vi vet är möjligt.” skriver de på sin sajt.
  • Avpixlat har ingen ansvarig utgivare och redaktionen är anonym.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer