SD-kvinnor slår tillbaka mot kritiken

Uppdaterad
Publicerad

Paula Bieler på Sverigedemokraternas kvinnoförbund SD-kvinnor håller inte med om att de ska ha myglat till sig pengar till ett förbund som inte fanns.

– Vi har haft ett nätverk hur länge som helst, minst ett antal år innan. Ingen har hymlat med att möjligheten att få bidrag bidrog till att vi formaliserade det till ett kvinnoförbund, men det har såklart inte bara handlat om pengarna, säger Paula Bieler, förbundssekreterare på SD-kvinnor, till SVT.

Hon menar att de haft ett kvinnonätverk som de i samband med riksdagsplatserna valde att formalisera och göra till ett regelrätt förbund, och att det gjordes vid ett interimstyrelsemöte i oktober 2010.

SD och pengarna

– Det kändes naturligt när vi ändå kom in i riksdagen, så vi körde igång hyfsat snabbt efter detta. Men verksamheten hade funnits länge.

”Märkliga uppgifter”

Att det första formella årsmötet hölls först i maj 2011 ska enligt Bieler inte påverka möjligheten att få stöd.

– Sammanslutningar inom ett parti räcker för att få bidrag, och det finns de som inte ens har en formell organisation, exempelvis Vänsterpartiet, som får det här bidraget, säger Paula Bieler.

Aftonbladet har pratat med riksdagens partibidragsnämnd, som menar att man måste ha en formell organisation för att få bidrag, och exempelvis kunna lämna in årsredovisningar.

– Det tycker jag är märkliga uppgifter. Ingenting som jag känner igen, säger Paula Bieler.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SD och pengarna

Mer i ämnet