Jonas Millard (SD) sitter i riksdagen och är ordinarie ledamot i konstitutionsutskottet. Foto: Per Knutsson/TT

SD-ledamot spred rykten om partikollegas sambo

Uppdaterad
Publicerad

SD-riksdagsledamoten Jonas Millard spred ryktet att en kvinnlig partikamrat legat sig till sin position i partiet och har delat porrlänkar via sin partimejladress, rapporterar Expressen.
– Det tyder på omoget språkbruk och ingenting jag står för i dag, säger Millard till SVT Nyheter.

Dagens Nyheter avslöjade förra veckan att ett Flashback-konto som registrerats av Jonas Millard publicerat kvinnoförnedrande inlägg under flera års tid. Enligt Millard är det andra som använt kontot och skrivit inläggen, och partiet har sagt att de inte har någon anledning till att misstro honom.

Nu avslöjar Expressen att den sverigedemokratiske riksdagsledamoten bland annat spridit rykten om en kvinnlig partikollega, som är sambo med en högt uppsatt SD-kollega. I ett mejl skickat från Millards jobbmejl för några år sedan, skrev han följande till sin partikollega:

“Kanske bara jag som missat det, men att ligga med rätt personer verkar vara avgörande för att få fina tjänster i partiet”.

Spred porrlänk

Enligt Expressen ska Millard vid ett flertal tillfällen spridit sex- och porrlänkar till manliga partikamrater. En skärmdump visar ett mejl han skickat med en länk till en sajt där användare lägger upp smygtagna bilder på kvinnor, oftast under kjolar och ned i urringningar.

Millard ska även ha gjort sig lustig över thailändskor som söker kärleken. Millard mejlade en bild på en asiatisk kvinna som han själv tagit, till en manlig partikamrat.

“Bör be kollegan om ursäkt”

När SVT Nyheter pratar med Millard nekar han inte till Expressens uppgifter.

– Det här hände för rätt lång tid sedan. Det tyder på omoget språkbruk och ingenting jag står för i dag. Det är något jag tar avstånd ifrån.

Millard är ångerfull över sin antydan om att partikollegan ska ha legat sig till en position inom partiet.

– Jag känner inte till omständigheterna kring den här personen i sak och bör be den kollegan om ursäkt för det.

Millard säger även att han inte minns syftet till varför han skickade ett mejl till en partikollega med en sexlänk.

– Orsaken till att jag skickat länken vet jag inte i dag, och det framgår inte att jag lägger någon värdering i det mejlet över huvud taget.

“Grabbig och omogen jargong”

Vad vill du säga till personerna som tidigare har visat sitt stöd för dig som förtroendevald efter det här?

– Det fanns en väldigt grabbig och omogen jargong på den här tiden. Det mesta av det här var i början av min politiska karriär innan jag blev förtroendevald och anställd. Jag tänker inte alls så här i dag.

SVT Nyheter söker Sverigedemokraternas gruppledare Mattias Karlsson för en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer