”Sd planerar kupp mot Skattebetalarna”

Publicerad

Sverigedemokraterna planerar att ta kontroll över Skattebetalarnas förening, uppger den antirasistiska tidskriften Expo i sitt kommande nummer.

Partiets styrelse ska med hjälp av Carl Lundström, arvtagare till Wasa- bröd, sponsra 100 partikamraters med- lemskap i Skattebetalarnas förening.

Vid stämman 2003 agerade Lundström för att Skattebetalarna ska koppla skatte- tryck till kostnader för invandringen.

Skattebetalarnas förening säger att kuppförsöket har mikroskopisk chans, särskilt sedan planen avslöjats.

Sverigedemokrater på stämman
De 100 partimedlemmarna ska dyka upp på Skattebetalarnas årsstämma i vår och rösta in sina meningsfränder i dess styrelse. Tanken är att förvandla Skattebetalarnas förening till ”ett nyttigt medel i vår kamp”, citerar Expo målsättningen.

Carl Lundström beskrivs som initiativtagare till kuppen. Han vill själv inte kännas vid någon ”kupp”.

-Det kallas tydligen så när man är oenig i en förening, när många som är oeniga om samma sak talar med varandra inför en stämma, säger Lundström till TT.

Han hävdar att Sverige har ”världens högsta skattetryck, världens mest generösa asylpolitik, och världens högsta kostnader för skattebetalarna per asylrelaterad invandrare”.

-De här sakerna har samband. Hur stort sambandet är vill jag att föreningen noggrant ska utreda, säger Lundström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer