SD stödjer Alliansen för AF-översyn

Publicerad

Riksdagen vill tvinga regeringen att återuppta en bred utredning om Arbetsförmedlingen som regeringen nyss stoppade. Sverigedemokraterna är redo att stödja allianspartiernas krav på omstart, enligt uppgift till TT.

– Vi kommer att stödja det, säger Sven-Olof Sällström (SD) som tagit del av alliansens förslag till tillkännagivande i arbetsmarknadsutskottet.

Den förra regeringen drog för ett år sedan igång en utredning som skulle gå igenom Af:s verksamhet och bland annat lägga förslag om privat konkurrens.

Men S-MP-regeringen har stoppat den.

– Oansvarigt, säger Elisabeth Svantesson, arbetsmarknadspolitisk talesperson för Moderaterna och den som tillsatte utredningen under sin tid som minister.

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) anser att det inte är vettigt att i flera år utreda förmedlingen. Den behöver förändras nu och har därför fått friare tyglar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer