SD: ”Tyvärr alldeles för lite”

Uppdaterad
Publicerad

I dag berättade Liberalledaren Nyamko Sabuni att rättsvårdande myndigheter tillförs 700 miljoner kronor nästa år. Men det är alldeles för lite tycker SD:s Henrik Vinge. Han tycker att summan borde mångdubblas.

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni och partiets rättspolitiska talesperson Johan Pehrson berättade på måndagen under en presskonferens att rättsvårdande myndigheter tillförs 700 miljoner kronor nästa år.

Henrik Vinge, Sverigedemokraterans vice gruppledare i riksdagen, tror inte att pengarna kommer räcka till varken förebyggande åtgärder mot rekrytering till brottslighet eller de satsningar SD vill göra för att polisen ska kunna hantera gängkriminaliteten.

– Det är välkommet att regeringen satsar på rättsväsendet, men tyvärr är det alldeles för lite. Vi skulle behöva satsa betydligt mer än vad Liberalerna föreslår, säger han. 

SD kommer med eget förslag

På presskonferensen berättade Sabuni och Pehrson att från och med 2022 beräknas tillskottet uppgå till 1,4 miljarder kronor årligen. Enligt Liberalerna är det en följd av partiets krav i budgetförhandlingarna med regeringen.

Vinge vill inte ge några exakta siffror på hur mycket pengar som han tycker fattas, men säger att det är mångdubbelt jämfört med det som Liberalerna presenterade idag. Han säger att SD:s siffror kommer att redovisas i det budgetförslag partiet själva kommer att lägga fram inom kort.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer