• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Prins Oscar och Prinsessan Estelle på Haga slott. Foto: Erika Gerdemark/Kungahuset.se

Se kronprinsessbarnens midsommarhälsning till Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Sommarklädda och leende skickar prinsessan Estelle och lillprins Oscar en midsommarhälsning till svenska folket. Se de nytagna bilderna från Haga slott!

Lagom till midsommar släppte kronprinsessfamiljen en serie bilder på sina två barn. Den blivande kronprinsessan Estelle verkar vara mycket förtjust i sin lillebror prins Oscar, som fyllde ett år i början på mars.

Bilderna är tagna på Haga Slott, kronprinsessan Victoria och prins Daniels bostad i Solna utanför Stockholm. Av de blommande fruktträden i bakgrunden att döma är det några veckor sedan de togs.

Prinsessan Estelle, som firade sin femårsdag den 23 februari, är hertiginna Östergötland. Hon är enligt successionsordningen nummer två i den svenska tronföljden och blir kronprinsessa den dag hennes mor Victoria bestiger den svenska tronen.

Foto: Erika Gerdemar, Kungahuset.se

Prins Oscar är hertig av Skåne och nummer tre i turordningen att bli Sveriges regent och statschef, efter sin storasyster men före sin morbror, prins Carl Philip.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.