Tim Gibbs och hans kompisar provocerar med sitt festande. Dick Gillving är en av många som hållits vaken av höggljudda bilfester. Här möts de. Foto: SVT/Mötet

Se när ”pilsnerraggaren” Tim ställs till svars för sömnlösa nätter

Publicerad

I en rad städer har raggare retat gallfeber på boende med sina långa högljudda festnätter i bilar. I somras upprättade polisen i Bergslagen över tusen störningsrapporter och röster har höjts om en skärpt lag.  
– Sätt på dig ett par öronproppar och gå och lägg dig igen, säger raggaren Tim Gibbs.

Tim Gibbs från Stockholm tillhör motorklubben Mattsvart, vars medlemmar finns över hela landet och kallar sig ”pilsnerraggare”. I SVT:s Mötet uttrycker han att det gnälls för mycket på den kultur han representerar och att de som valt att bo i en stad får räkna med oljud. 

– Många tror att vi bara vill störa, men vi vill ju ha kul! Kan de inte se det från vår synvinkel? säger Tim Gibbs. 

”Måste få stopp på dem”

I SVT:s Mötet, möter raggaren Tim Gibbs en av de som tycker att måttet är rågat – Dick Gillving. Under flera år bodde han nära en parkering i Gävle där raggarna festade.  

– Hur roligt är det att gå upp och jobba när man inte får sova på nätterna. Någon måste få stopp på dem, säger Dick.

Vill du se hur mötet mellan Tim Gibbs och Dick Gillving gick? Se Mötet måndagen den 2 november klockan 21.45 i SVT1 eller redan nu på SVT Play.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.