Funkar bikarbonat på golvet och socker på spisen? Se SVT:s reporter testa städknepen. Foto: Christopher Gimling Shaftoe, SVT.

Se SVT:s reporter testa städknepen

Uppdaterad
Publicerad

Funkar det verkligen att göra rent spishällen med en sockerbit, badrumsgolvet med bikarbonat och en gammal träbänk med ättika? Se SVT:s reporter Christopher Gimling Shaftoe testa några populära husmorsknep.

– Jag blev mest imponerad av ättiksblandningen på träbänken, säger han.

Sedan mars har försäljningen av bikarbonat och ättika ökat markant när städning med husmorsknep blivit populärt. För att se hur väl knepen fungerar har SVT:s reporter Christopher Gimling Shaftoe testat att göra rent fogarna på badrumsgolvet, spishällen, ugnsluckan och en gammal träbänk med vatten, socker, ättika och bikarbonat.

– Sämst funkade sockerbiten på spishällen och bäst funkar ättiksblandningen på träbänken, säger han.

I videon använder SVT:s reporter två blandningar för att göra rent. En ättiksblandning bestående av 1 deciliter ättika (24%), fyra deciliter vatten och fem droppar miljömärkt diskmedel.

Den andra består av 1 del vatten och 2 delar bikarbonat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.