– Jag ser inget roligare uppdrag än att slåss för högre pensioner och bättre sjukförsäkring, säger socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi till SVT. Hör mer i videon ovan. Foto: SVT

Shekarabi säger nej till S-ledarposten

Publicerad

Socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi är inte aktuell som S nästa ordförande. Det berättar han för SVT Nyheter. ”Jag är väldigt nöjd och stolt över att ha det här uppdraget”.

Sedan statsminister Stefan Löfven aviserade sin förestående avgång som S-ledare för ett par veckor sedan har spekulationerna om vem som ska ta över haglat. Ett av namnen som nämnts är socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi. Men till SVT Nyheter säger han nu att det inte är aktuellt för honom att ta över S-ledarposten:

– Nej det är inte det. Jag är väldigt nöjd och stolt över att ha det här uppdraget, jag ser inget roligare uppdrag än att slåss för högre pensioner och bättre sjukförsäkring.

Ska vi alltså se dig som inte tillgänglig för uppdraget?

– Ja, säger Ardalan Shekarabi.

Enligt Shekarabi är det inte heller aktuellt att ta jobbet partisekreterare, en tjänst som ska fyllas när nuvarande partisekreterare Lena Rådström Baastad lämnar.

– Nej, jag är väldigt nöjd med det uppdrag jag har.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.