De misstänkta fastnade på en övervakningskamera när de handlade i en butik dagen efter mordet. Foto: PolisenVisa alla (2)
Visa alla (2)

Shoppade dagen efter mordet – för blodspengarna

Publicerad

Två unga personer står nu åtalade för mordet på Guldheden. En av dem är en 20-årig man med ett brokigt förflutet, med tvångsvård och missbruk. Till sin hjälp hade han enligt åtalet en tjej, som var 16 år när mordet begicks.

Åklagaren Linda Wiking driver mordfallet som tros ha skett inom en gängkonflikt i Södra Biskopsgården i Göteborg.

– Jag påstår även att mannen har fått betalt för att utföra mordet, säger hon.

Misstänks ha shoppat för blodspengar

Målet är ett av de fall där polis i Göteborg ser att kriminella använder spårsändare för att hålla koll på sina offer. Enligt utredningen pekar det mesta på att de fick betalt för att utföra mordet. På Snapchat skickade en misstänkt medhjälpare en bild på en tjock bunt med 500-kronorssedlar. Bilden är nu en del av bevisningen.

På en övervakningskamera fastnade de misstänkta när de handlar i en butik dagen efter mordet. Med de misstänkta blodspengarna köpte de märkesplagg för omkring 16 000 kronor.

Den 20-årige mannen är även huvudmisstänkt i ett mordfall på Lidingö i somras, som skedde bara veckor efter mordet på Guldheden. Även där driver åklagaren fallet att han ska ha fått betalt för att utföra mordet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer