• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Teknikexperten Julia Skott gästar Gomorron Sverige, 20 mars. Foto: SVT

”Skärmfria” dagar även för teknikexperten

Uppdaterad
Publicerad

Journalisten och teknikexperten Julia Skott och hennes man tar skärmfria dagar då de varken surfar, mailar eller jobbar, utan gör andra saker borta från datorn.

– Det blir så lätt att man fastnar, för det finns så mycket att göra framför skärmen. Så mycket att se, och eftersom vi båda redan jobbar framför datorn, så vill vi på ett smart sätt se till att vi även gör andra saker då och då, säger Julia Skott.

”Det som är viktigt finns kvar”

Julia Skott tror att föreställningen att man ska missa något gör att folk spenderar för mycket tid på sociala medier.

– Det som kan hända med sociala medier är att man känner att man måste ha koll, att man måste se vad som händer och att man tror att man missar saker. Men rätt snart upptäcker man att man inte missar något. Det som är viktigt kommer att finnas kvar och fortsätter att pratas om, och annars kommer någon att nämna det om en vecka ändå, säger Julia Skott.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.