Foto: TT

Skattesmäll för Kissie

Uppdaterad
Publicerad

Den kända bloggaren Alexandra ”Kissie” Nilsson upptaxeras med 160.000 kronor. 

Beslutet gäller taxeringsåret 2013 och Skatteverket kräver alltså att Nilsson skattar för oredovisade förmåner och intäkter. Enligt Skatteverket har hon tagit emot gåvor, som hon sedan gjort reklam för utan att deklarera för det, skriver nyhetsbyrån Siren.

Det handlar om skönhetsbehandlingar, nagelförlängningar och smink som inte redovisats korrekt.

”Kissie” är en av Sveriges mest kända bloggare och hundratusentals läsare följer hennes liv på bloggen ”Kissies” och andra sociala medier. Hon har tidigare stämts av Konsumentombudsmannen för att ha gjort reklam, utan att tydligt redovisa att det handlade om ett sponsrat samarbete.

Bolaget omsatte 1,5 miljoner kronor

Skatteverket har vid flera tillfällen punktmarkerat kända bloggare och granskat deras inkomster, då man misstänkt att de inte redovisat gåvor på ett korrekt sätt.

Alexandra Kissie Nilsson äger bolaget Kissie Media Sweden AB. 2015 omsatte bolaget 1,5 miljoner kronor och gjorde en vinst på 670.000 kronor och hon deklarerade en inkomst på 313.000 kronor.

SVT Nyheter söker Nilsson för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.