Skidanläggningarna kommer att få hålla öppet under påsken, meddelar Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten vid en pressträff. Foto: Pontus Lundahl/TT

Skidanläggningarna får hålla öppet

Uppdaterad
Publicerad

Skidanläggningarna kommer att få hålla öppet under påsken, meddelar Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten vid en pressträff. Han varnar dock för onödiga resor till påsken.

– Påsken är en stor reshelg, men det finns risker med resande. Alla som planerar att resa måste ta sig en funderare – är det verkligen värt det? Både för oss som reser och för andra som träffar oss, säger Johan Carlson.

Folkhälsomyndigheten har haft en diskussion med länsstyrelsen och smittskydd i regionerna i fjällkedjan, om olika åtgärder för att minska riskerna för smittspridning när allt fler väntas samlas i skidorterna till påskhelgen.

– Vi har haft en bra diskussion med SLAO (Svenska skidanläggningars organisation) som har tagit fram en heltäckande, omfattande plan för hur man ska minska riskerna i skidbackarna. Mycket av det är egentligen redan genomfört.

”Inte några påtagligt större smittrisker”

TT: I andra länder har man stängt skidanläggningar, varför var inte det aktuellt i Sverige?

– Vi bedömer att med de åtgärder som vi vidtar innebär skidåkning och liftåkning i sig inte några påtagligt större smittrisker än när man rör sig i samhället i övrigt, säger Johan Carlson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet