Foto: Erik Simander och Hossein Salmanzadeh/TT

SMHI: Kan bli årets varmaste vecka

Uppdaterad
Publicerad

Hela landet väntar på det efterlängtade regnet, men nästa vecka kommer tyvärr göra dem som hoppas besvikna.

– Det torra vädret kommer att dominera över hela landet och vi kan inte se några regnväder på väg alls, säger Anders Wettergren på SMHI.

Stora delar av Europa domineras av ett långvarigt högtryck. De varningar för höga temperaturer som utfärdats över en stor del av de sydöstra delarna av Sverige kommer att gälla även under nästa vecka.

– Det är fortfarande samma läge med torrt och varmt väder som kommer att gälla under nästa vecka. Kanske hamnar det lite regn i fjällen, men det är svårt att säga exakt var, säger Anders Wettergren, meteorolog på SMHI.

Temperaturerna i mitten av nästa vecka kan bli så höga att nya värmerekord sätts för året, tror Anders Wettergren.

– Det kan absolut bli så att årets varmaste dag, eller vecka, infaller. Det är i östra Götaland och Svealand där det inte regnat som det kommer att bli som varmast, säger han.

Veckan ser inte heller ut att bjuda på några väderomslag, och något ihållande eller kraftigt regn finns inte i sikte enligt SMHI.

– Vi väntar in det ostadiga vädret. Framåt nästa veckas slut kan det börja hända litegrann, men det är tveksamt. Vi kan inte se några regnväder på väg in över landet egentligen.

TT: Hur varmt kan det bli som mest?

– Det kan bli gott och väl över 30 grader, säkert upp emot 35 grader någonstans, säger Anders Wettergren.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.