Annelie Karlsson i riksdagens talarstol inför statsministeromröstningen den 7 juli. Foto: Christine Olsson /TT

Socialdemokraternas gruppledare lämnar riksdagen

Publicerad

Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen, Annelie Karlsson, lämnar riksdagen efter valet 2022. Det skriver hon i ett inlägg på Facebook.

”Det har varit händelserika år, både utmanande och tuffa, med också fyllda av skratt och glädje. De sista åren visade också just hur betydelsefull politiken är för att förändra samhället i tider av kris och pandemi. Politiken ska gagna vanligt folk. Det har alltid varit min drivkraft”, skriver Karlsson.

Karlsson är 56 år och har tidigare arbetat som ombudsman för Handelsanställdas förbund. Hon kom in i riksdagen 2010 och efterträdde Anders Ygeman som gruppledare i januari 2019.

Om framtiden skriver hon att hon kommer att ska ”ge järnet” för partiet ram till valet 2022 och därefter fortsätta driva fackligt-politiska frågor i någon annan roll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.