– Man har några områden som man koncentrerar sig på nu, säger Joakim Reigstad som är redaktör på NRK. Foto: SVT

Sökarbetet i rasmassorna fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

I Norge saknas fortfarande tre personer efter jordskredet i Gjerdrum strax norr om Oslo. Totalt sju omkomna har hittills påträffats i rasmassorna. Men polisen hoppas att de tre som fortfarande saknas är vid liv.

– Man har kartlagt var i husen de saknade befann sig när raset inträffade, säger Joakim Reigstad som är redaktör på NRK.

Fem av de omkomna hade under söndagskvällen identifierats – en av dessa var en tvåårig flicka, rapporterar bland annat norska NRK.

Trots att utsikterna för att hitta överlevande blir mindre för varje minut så pågår räddningsarbetet ännu och insatsledarna har inte gett upp hoppet att hitta överlevande i luftfickor. Efter att mindre ras skett i området har dock räddningsarbetarna valt att intensifiera sökandet med fem grupper som arbetar på två områden.

– Man har några områden som man koncentrerar sig på nu, säger Joakim Reigstad som är redaktör på NRK.

Vid en pressträff på måndagsmorgonen meddelade polisen att räddningsinsatsen fortsätter under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.