”Vi tror att hon kan vinna valet nästa år”, säger SSU:s ordförande Lisa Nåbo om Magdalena Andersson, som förbundet vill se ta över efter Stefan Löfven. Foto: TT

SSU vill se Magdalena Andersson som ny partiledare

Uppdaterad
Publicerad

Tre S-distrikt har redan sagt att de vill se finansminister Magdalena Andersson (S) som Stefan Löfvens efterträdare.

Nu uttalar även partiets ungdomsförbund sitt stöd för henne.

– Vi tror att hon är den bästa kandidaten att leda oss i det tuffa läge vi står inför, säger SSU:s förbundsordförande Lisa Nåbo till SVT Nyheter.

Socialdemokraterna i Halland och Skaraborg var första S-distrikten att nominera Magdalena Andersson som ny partiledare. Därefter följde det tungt vägande distriktet Skåne.

Nu går även ungdomsförbundet ut och ger sitt stöd för Magdalena Andersson, som enligt SSU-ordföranden Lisa Nåbo delar deras politiska inriktning och visioner.

– SSU vill stötta Magdalena Andersson som ny partiledare för Socialdemokraterna. Vi tror att hon är den bästa kandidaten att leda oss i det tuffa läge vi står inför nu, säger Lisa Nåbo.

”Avgörande att vi vinner valet”

Ungdomsförbundet tror också att Andersson kan leda Socialdemokraterna hela vägen till en seger i riksdagsvalet nästa år.

– Att vi vinner valet är avgörande för att vi i SSU ska kunna få igenom den politik som våra medlemmar har kämpat för i många år och som vi tänker driva igenom på partikongressen nu i november, säger Nåbo.

Hör Lisa Nåbo utveckla sitt och SSU:s resonemang i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.