Dan Eliasson tillträdde som generaldirektör för MSB i mars 2018. Foto: Fredrik Persson/TT/Skärmdump Facebook

Starka reaktioner efter Eliassons besked: ”Inte en dag för tidigt”

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen meddelade MSB att Dan Eliasson avgår från posten som generaldirektör. Reaktionerna i sociala medier blev starka och många.

”Inte en dag för tidigt”, skriver en person på SVT Nyheters Facebooksida.

I kommentarsfältet på SVT Nyhetes Facebooksida riktar flera personer stark kritik mot Eliasson, som bett om förflyttning från sin roll som generaldirektör.

”BRA!! Hade varit katastrof för förtroendet, tror jag, om dom låtit honom sitta kvar!”, skriver en person på SVT Nyheters Facebooksida.

”Hans förklaring till beslutet är häpnadsväckande fräck och inbilsk. Om han verkligen trodde på det han säger så hade han aldrig tagit denna 'nödvändiga' semestern. MSB behöver nog någon som inte sätter sina egna intressen framför andras, speciellt under en pågående och långvarig kris”, skriver en annan användare.

”Blir väl nytt toppjobb”

Flera personer påpekar också faktumet att han själv bett om förflyttning och spekulerar i vad Dan Eliasson kommer att göra framöver.

”Han skulle sparkas med omedelbar verkan utan en krona i ersättning och få skriva in sig på arbetsförmedlingen per omgående som alla övriga tvingas göra” och ”Det blir väl ett nytt toppjobb och en stor summa pengar som avgångsvederlag”,  är några av kommentarerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.