Stefan Löfven (S) under förra årets Prideparad. Foto: TT

Statsministern inte i årets Prideparad

Uppdaterad
Publicerad

Statsminister Stefan Löfven (S) går inte med i årets Prideparad i Stockholm.

– Han har tyvärr andra engagemang, skriver Stefan Löfvens pressekreterare till SVT Nyheter.

Som statsminister har Stefan Löfven medverkat i en Pridefestival. Förra året gick han med i paraden men året innan var han bortrest.

”Det har varit bestämt sedan länge att statsministern inte deltar på Prideparaden i år. Han har tyvärr andra engagemang” skriver Löfvens pressekreterare Jonatan Holst i ett sms till SVT NYheter.

Stockholm Pride 2017

LÄS MER: KDU-politikern om Pride: ”Perversa veckan”

Flera ministrar på Pride

– Pride är en symbol för kampen och modet att stå upp för den du är, säger vice statsminister Isabella Lövin i ett pressmeddelande.

Från regeringen kommer Isabella Lövin (MP), Gustav Fridolin (MP), Annika Strandhäll (S), Ann Linde (S), Åsa Regnér (S) och Anna Ekström (S) som deltar i paraden.

– För regeringen handlar firandet av Pride om friheten att få vara precis den man är. Samhället måste hela tiden röra sig framåt för lika rättigheter, händelser i vår omvärld visar dessutom att mänskliga rättigheter och framsteg aldrig kan tas för givna, säger socialminister Annika Strandhäll i ett pressmeddelande.

LÄS MER: ”Viktigt med en trygg och glad Pridefestival”

Stefan Löfven gjorde i stället en snabbvisit i Prideparken under tisdagskvällen, inför invigningen på onsdagen.

– Han pratade med oss och volontärerna och visade att han tycker att det vi gör är viktig, säger Ulrika Gustafson, verksamhetschef för pridepark och säkerhetschef för Stockholm Pride, till Aftonbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stockholm Pride 2017

Mer i ämnet