Talman Andreas Norlén håller presskonferens om att Stefan Löfven (S) ska ställas inför en statsministeromröstning. Foto: TT

Statsministeromröstning och budget – dubbla nederlag väntar Löfven

Uppdaterad
Publicerad

Onsdagen blir en dag med betoning på inrikespolitik. Talmannen håller presskonferens om att Stefan Löfven (S) ska ställas inför en statsministeromröstning, en omröstning som han redan nu ser ut att förlora. Senare blir det debatt och omröstning om budgeten. Även den ser ut att bli ett nederlag för Socialdemokraterna och Stefan Löfven.

SVT rapporterade · Budgetdebatt i riksdagen

Laddar in inlägg...

Klockan 8.30 kommer talman Andreas Norlén att hålla presskonferens där han meddelar att Stefan Löfven (S) ska ställas inför en statsministeromröstning.

Andreas Norlén har tidigare aviserat att omröstningen sker på fredag klockan 09.00. Men Stefan Löfven ser redan nu ut att förlora omröstningen efter att både Centerpartiet och Liberalerna meddelat att partierna kommer att rösta nej till honom.

Klockan 09.00 på onsdagen blir det riksdagsdebatt om budgeten. Det mesta tyder på att det blir Moderaternas och Kristdemokraternas budget som kommer att vinna omröstningen.

Hur det slutligen blir avgörs i omröstningen klockan 16.00.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Regeringsbildningen

Mer i ämnet