Foto: Henrik Montgomery/TT

Stefan Löfven kallar till presskonferens

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 14.30 håller statsminister Stefan Löfven (S) en digital pressträff. Regeringen väntas presentera skärpta restriktioner med anledning av pandemin, skriver TT.

Även inrikesminister Mikael Damberg (S), finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund (MP), socialminister Lena Hallengren (S) samt Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson kommer att delta.

SVT Nyheter sänder direkt under presskonferensen.

Coronapandemin

Föreslog spritstopp

I förra veckan föreslog regeringen ett stopp för försäljning av alkohol på krogar efter klockan 22, något som ska träda i kraft den 20 november. Stefan Löfven uppmanade då till skärpning och bad alla svenskar att ta sitt ansvar för att minska den ökande smittspridningen.

Veckan dessförinnan gav regeringen och Folkhälsomyndigheten besked om skärpta regler för restaurangbesök. Fler än åtta personer får inte sitta vid samma bord på en restaurang.

Så sent som den 22 oktober beslutade regeringen om ett undantag i förbudet för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar på fler än 50 personer. För teater, konserter, biografer och sportevenemang med sittplatser skulle publik på upp till 300 personer tillåtas med visst avstånd mellan dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet