Stefan Löfven (S) var på plats i Morgonstudion och svarade på tittarnas frågor. Foto: Henrik Sköld/SVT

Stefan Löfven svarar på tittarnas frågor

Publicerad

I SVT:s Morgonstudion svarade statsminister Stefan Löfven (S) på tittarnas frågor. Här kan du läsa några av svaren.

Hur idrottsintresserad är du? (Louise Bratt)

– Jag är väldigt idrottsintresserad. Det har blivit mindre tid för det nu, men jag följer med så gott jag kan. Det ger mig mycket.

Du var ute och talade om lägre skatt för pensionärerna, när kommer vi att märka det? (Britta)

– Det har redan märkts, vi har redan sänkt skatten för pensionärer. Över en miljon pensionärer har fått sänkt skatt. Nu tar vi det succesivt så att hela klyftan sluts.

Ni har föreslagit en höjning av skatten på ISK (investeringssparkkonton), vi är 2 miljoner svenskar som får höjd skatt på vårt sparande, även om höjningen inte är så omfattande skickar det en signal om att det inte är okej att spara?

– Det är fortfarande ett förmånligt sparande ska man komma ihåg. För den som har 50.000 kronor på kontot så innebär det en ökad skatt med ungefär 40 kronor på ett år. Men det är viktigt för oss att få in pengar från lite olika håll.

Vad lyssnar du på för musik? (Martin)

– Jag är faktiskt allätare. Allt från Ulf Lundell, Bruce Springsteen, jag lyssnar gärna på opera, klassiskt, Eva Dahlgren tycker jag är helt fantastisk. Min riktiga favorit är dock Benny Anderssons BAO, både Benny Andersson och Björn Ulvaeus tycker jag är helt magiska.

Varför sätter du dig inte in i hur de ensamkommande flyktingbarnen som har varit här i två år har det? Jag vill se en allmän amnesti för dom som var under 18 år hösten 2015. (Susanne Thulin)

– Det är klart att jag sätter mig i det också. Det är tuffa beslut, det är ingen tvekan om det. Om vi inte hade gjort det, om den här situationen hade hållit i sig, då hade allmänheten helt tappat tilltron till migrationspolitiken och det hade varit ännu värre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.