Stefan Löfven vill ge polisen större möjligheter till avlyssning

Publicerad

Minst sju personer har skjutits ihjäl i misstänkta gänguppgörelser sedan den 18 juni. Nu vill statsminister Stefan Löfven ge polisen större möjligheter att avlyssna kriminella.
– Vi ska visa de här gängen att de aldrig kommer att segra, säger han.

Under torsdagsmorgonen gästade Stefan Löfven SVT:s Morgonstudion där han bland annat fick frågan om hur han vill få bukt med den växande gängkriminaliteten.

– Samhället ska alltid kunna se till att människor är trygga sin vardag och det innebär att vi måste visa stenhård attityd mot gängkriminaliteten. Jag tycker att det är bedrövligt att människor i all ynklighet iskallt mördar andra människor. Sverige gläds åt fotbollsframgångar, vi har fint väder och människor ska kunna koppla av på sin semester och så upplever vi detta. Det är därför det gäller att visa de här gängen att de aldrig kommer kunna segra, säger han.

Polisen ska få avlyssna gängkriminella

Socialdemokraterna vill bland annat ge polisen större möjligheter att avlyssna gängkriminella.

– Polisen behöver mer verktyg, bättre möjlighet att avlyssna och spana på de här gängen så att man kan säkra bevis i deras samtal. Det är för människor som vågar vittna mot de här gängen och då måste vi ha mer teknisk bevisning och det arbetar vi nu på. Vi är beredda att gå till riksdagen med ett förslag som ska ge polisen de tekniska möjligheterna de behöver ganska snart.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet