Transportstyrelsen har tekniska problem som kan påverka en mängd aktörer. Foto: Erik Simander/TT

Nätverksproblem på Transportstyrelsen och 1177 lösta

Uppdaterad
Publicerad

Transportstyrelsen drabbades av nätverksproblem som påverkade bland annat hemsidan och tillgången till vägtrafikregistret. Även 1177 hade en tillfällig driftstörning.

Det var vid 15-tiden som problemet blev känt inom Transportstyrelsen, säger presschef Mikael Andersson. Han fick indikationer på att vägtrafikregistret – som används av en mängd aktörer så som polisen och bilbesiktningen – inte gick att nå.

– Det kan få långtgående konsekvenser. Kontrollbesiktningar landet över går inte att rapportera, även polisen får allvarliga problem att utföra trafikkontroller där man söker körkort- och fordonsuppgifter, sa presschefen i ett tidigt skede.

Ett stort team tekniker var på plats och strax efter klockan 17 var problemet löst.

Inloggningsproblem på 1177

Inte heller den personliga tjänsten ”Mina sidor” hos sjukvårdsrådgivaren 1177 gick att nå i cirka två timmar på eftermiddagen.

– Det råder en tillfällig störning som vi felsöker tillsammans med vår driftleverantör. Vi försöker lösa det så fort som möjligt, sa 1177:s pressansvarig Annicka Troedsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.