Superteleskop och mästerskap – fem saker att se fram emot 2021

Uppdaterad
Publicerad

Det är dags att lämna 2020 och se framåt mot ett nytt år. Ett år då vi får uppleva evenemang som sköts upp 2020 och en förhoppning om en återgång mot det normala.

Corona har varit tongivande i det mesta som hänt 2020. Pandemin har slagit hårt mot hela världen och inneburit ett hårt slag mot vården och hela samhället. Restriktioner har tvingat oss att ändra våra liv och vi har sett stora evenemang ställas in.

Men 2020 har inte bara burit med sig negativa händelser. Många flera hotade arter har sett ut att återhämta sig, bland annat har ett 50-tal blåvalar setts simma utanför ön Sydgeorgien i sydatlanten. Vi har också sett covid-19-vaccin tas fram på rekordtid med en teknik som kan innebära flera nya typer av vaccin i framtiden.

Men vad har 2021 då att bjuda på? Jo, bland annat kommer stora evenemang som ställdes in 2020 genomföras 2021 och så ska ett nytt superteleskop skjutas upp.

I videon ovan listar vi fem saker av varierande dignitiet att se fram emot 2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.