Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Har den chansen att bli spelad i din bil?” – se när Epaentusiasten Vilgot Karsberg får tycka till om Svenne Rubins nya låt. Foto: SVT

Svenne Rubins bakom epatraktorns dag: ”Ett sätt för vuxna och ungdomar att umgås”

Uppdaterad
Publicerad

Svenne Rubin, frontmannen i bandet som har gjort hiten ”Långa bollar på Bengt” har nu instiftat epatraktorns dag. Genom åren har han själv hört sin musik pumpas i de långsamma fordonen och vill därför uppmärksamma epakulturen i samband med att bandet firar 40 år.

– Det är ju en debatt om epatraktorn, men man måste försöka hitta ett sätt för vuxna och ungdomar att umgås, säger Svenne Rubin.

Epatrakorerna har blivit allt mer populära de senaste åren. Men samtidigt som en del attraheras av livsstilen och den höga musiken finns det andra som störs av det.

Med epatraktorns dag vill Svenne Rubin minska klyftan mellan epaälskarna och fordonens motståndare.

– Det finns ju en dag för allt annat, så varför inte för detta, säger han i SVT:s morgonstudion.

”Vi får mest kritik”

Epaentusiasten Vilgot Karsberg i Ranstad i Sala kommun tycker att epakulturen har en fin gemenskap och under musikhjälpen budade hem också hem en privat spelning med Svenne Rubins.

– Svenne Rubins hyllar ju kulturen nu, det känns mest som vi får kritik, så det är ju jättekul att de vill ta upp det här, säger han.

I klippet ovan får du se hur han reagerer på Svenne Rubins nysläppta låt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer